Pianoles voor volwassenen, jongeren en kinderen

Ik geef pianoles aan leerlingen met een duidelijke motivatie voor muziek. Mijn lespraktijk bestaat uit leerlingen van verschillende leeftijden en niveaus: van (ver)gevorderde jongeren, studenten, en volwassenen die hun pianospel verder willen verfijnen, tot zeer jonge kinderen van 4 jaar die zich de beginselen van het pianospelen eigen maken.

Leslocatie in Utrecht

Utrecht Centrum: dinsdag, woensdag en zaterdag.

Voorspeelavonden

Drie keer per jaar organiseer ik een leerlingenconcert in de sfeervolle Marnixzaal op het Domplein. De voorspeelavonden vinden elk jaar plaats in november, maart (samenspel en EPTA examens) en juni.

Piano examens

Leerlingen die dat willen, kunnen meedoen aan de landelijke graadexamens van de EPTA. Je doet zowel theoretisch als praktisch examen op één van de zes verschillende niveaus.

Verdiepende groepslessen

Speciaal voor gevorderde jongeren en studenten is er een serie verdiepende groepslessen, waarin extra aandacht wordt besteed aan uitvoeringspraktijk en podiumvaardigheden. Daarnaast is er een gezamenlijk concertbezoek en volg je één keer in het jaar een masterclass.

Toelating Conservatorium

Leerlingen die zich voorbereiden op een toelating aan het conservatorium, krijgen extra lessen solfège, theorie en harmonie.

Inhoud van de pianolessen | kinderen

Jonge kinderen tussen 4 en 7 jaar volgen een speelse, auditieve lesmethode. De muzikaliteit en techniek worden op een creatieve manier ontwikkeld aan de hand van muziekspelletjes. Kinderen vanaf 7 jaar volgen een gangbare lesmethode zoals de pianomethode van Hal Leonard, John Thompson, Russische Klavierschool, aangevuld met op maat gekozen repertoire.

Inhoud van de pianolessen | jongeren en volwassenen

In mijn lessen werk ik vanuit de persoonlijke drijfveer van een leerling, en probeer ik van daaruit de leerling nieuwe dingen te laten ontdekken. Ik besteed veel aandacht aan de ontwikkeling van je muzikaliteit en je klankvoorstelling. Daarnaast ontwikkel ik je pianotechniek verder, zodat je uitvoering van een stuk steeds beter overeenkomt met je muzikale voorstelling. Daarbij vind ik het belangrijk dat techniek, muzikaliteit en interpretatie nooit los van elkaar komen te staan, maar dat zij elkaar versterken en uiteindelijk samenvallen. Om je muzikaliteit en techniek optimaal te ontwikkelen, is het belangrijk dat je op de juiste manier studeert. Je wordt begeleid in het vergroten van je zelfstandigheid, waarbij je praktische tips krijgt om nog effectiever te kunnen studeren.

Tarieven

Een half uur pianoles kost 28,50 drie kwartier 41,63 en een uur 55,00 euro.

Vakanties

Voor het schooljaar 2023/2024 gelden de volgende lesvrije weken:
Herfstvakantie: 14 oktober t/m 22 oktober
Kerstvakantie: 23 december t/m 7 januari
Voorjaarsvakantie: 17 februari t/m 25 februari
Meivakantie: 27 april t/m 5 mei
Zomervakantie: 13 juli t/m 25 augustus

terug naar de beginpagina

lesinformatie pianoles Utrecht